Dacia lansează motorizarea Tce 100 Eco-G pentru modelele Logan, Sandero, Logan MCV și Duster.

Așa cum a anunțat la începutul anului 2020, Dacia implementează un motor cu alimentare duală, funcționează atât cu benzină, cât și cu GPL (gaz petrolier lichefiat). Motorul Eco-G 100, asigură o reducere a consumului de combustibil și o diminuare cu 11% a emisiilor de CO2 în comparație cu un motor de benzina.

Programează un test drive, aici: https://casaauto-testergrup.ro/dacia-eco-g/

Lansată la începutul acestui an pentru prima dată pe modelul Duster, unitatea este disponibilă de acum pentru toate modelele din portofoliul său, cu excepția modelului Dokker.Vehiculul Dacia Eco-G este pregătit din fabrică pentru a primi sistemul de alimentare cu GPL. De asemenea, potrivit sistemelor de siguranță (clapetă anti-tremur, limitator de alimentare la 80% și supapă de siguranță) este permis accesul în orice parcare subterană din Europa. Rezervorul de GPL este amplasat în locul roții de rezervă, astfel nu este afectat volumul portbagajului.

Distingem două metode prin care putem face trecerea de la benzină la GPL. Metoda manuală, prin intermediul unui comutator sau metoda automată, când unul dintre cele două rezervoare este gol.Ca și plan de întreținere, producătorul a setat un plan identic cu cel pentru modelele pe benzină/motorină: revizie la fiecare 30.000 km sau un an, costurile de întreținere sunt aceleași ca la motorizarea pe benzină, diferența fiind făcută de un filtru de gaz.  Totodată, producătorul asigură trei ani sau 100 000 km de garanție (în funcție de ce se realizează prima dată).

Descoperă tehnologia ECO-G în showroom-ul Dacia Casa Auto din Valea Lupului, DN28, nr. 10. Poți solicita informații și la numărul unic de contact 0232933.Modele Dacia disponibile la Casa Auto: https://mallauto.testergrup.ro/dacia